Wierook, Geuren & meer

Wierook en andere geuren

Geuren uit de natuur

Geuren en aroma’s in alle soorten. Geniet van een ruim assortiment aan kaarsen, etherische oliën, bio parfums, en klassieke produkten zoals wierook en salie of zelfs zeldzamere producten, met bijbehorende acessoires.

Wierook

De zin van wierook branden · Het ritueel van het branden van wierook is ook vandaag nog, net zoals in oeroude tijden, een fascinerende belevenis. Hoogstaande ingrediënten worden bij het verbranden omgezet in rook, die de essentie op een fijnstoffelijk niveau in zich draagt. De zin van het wierook branden was en is, om via de rook ons aardse denken met de waarneming van het fijnstoffelijke en onzichtbare te verbinden.

Via de zich zacht kringelende rookslierten komt je ziel tot rust en krijg je nieuwe energie. (Bron: Berk Esoterik).

Over het branden van wierook: er zijn twee manieren om wierook te branden: 1. het branden op een gloeiende houtskool· 2. het branden op een zeef

Op houtskool: Vroeger werd wierook op houtskool gerookt: men gebruikte daarvoor een vuurvast vat en eventueel een beetje zand. Tegenwoordig is de geliefdste koolsoort de snel ontstekende kooltjes. Ze zijn eenvoudig in gebruik, omdat als ze eenmaal aan zijn, zelf kunnen doorbranden. Maar ook hier moet je erop letten dat de kooltjes tijdens het branden genoeg lucht krijgen. Het is het best als je het ronde kooltje op de smalle kant neerlegt (vooral als men op zand brandt), zodat het genoeg lucht voor het doorbranden krijgt. Als dan aan de randjes van het kooltje grijze plekken te zien zijn, kun je het weer op de andere kant leggen. Dan kan de pret beginnen. Eerst voorzichtig doseren, omdat er snel te veel rook kan ontstaan.

Een andere mogelijkheid is de 'puur natuur wierookkooltjes'. Daar gaat het om geperste kruiden, die een aangename geur voorbrengen. Het kruidenkooltje verbrandt langzaam en verwarmt het hout dat erop gelegd is. Als het effect van de zwarte snel ontstekende kooltjes te heftig is, kun je het met dit mildere kruidenkooltje proberen. Het best is het om het kruidenkooltje in een speciale wierookbrander te branden met een draadnet, omdat het dan meer lucht krijgt om goed door te branden, dan als je het op zand brandt.  

Op een zeef: De andere manier om wierook te branden is op een waxinelichtje met een zeef. Je legt de kruiden direct op de zeef: door de opstijgende warmte van het vlammetje verbranden ze langzaam. Deze methode kennen we ook van de aromatherapie.

De productie van wierookstokjes

Het is niet gemakkelijk om goede wierookstokjes te verkrijgen. De markt wordt overstelpt met enorm veel soorten en de gebruiker krijgt weinig tot zelfs geen informatie over de soort wierookstokjes die hij koopt. Daarom willen we hier wat algemene informatie over de productie van wierookstokjes vertellen en wat licht in de duisternis brengen.

MASALA – wierookstokjes

(Masala = mix) Hiervoor wordt een basissubstantie van hout, hars, olie en kruiden gecreëerd. Van het hout, en vooral sandelhout wordt veel gebruikt, maakt men houtsnippers. Ook de kruiden stampt men in een vijzel fijn. De pasta die zo met behulp van olie en hars ontstaat, wordt tot een klein stokje gerold, in het ene geval om een stukje hout heen (zoals gebruikelijk in India), in het andere geval zonder een houtstokje binnenin (zoals in Tibet, China en Japan). Er worden uitsluitend pure stoffen gebruikt, omdat zij later de kwaliteit van het stokje bepalen. De geur van zulke wierookstokjes wordt door alle componenten samen bepaald en is altijd energiegevend, zoals de nacht zelf. HOLY SMOKERS wierookstokjes zijn uitsluitend MASALA wierookstokjes, die op deze manier gemaakt zijn. Bron: Berk Esoterik e.K

Het eerste Demeter parfum 'MYTAO 7'

Zelfbewust, ontspannen en opgetogen, zo presenteert de primeur op het gebied van bioparfums zich: MYTAO 7, met de kwaliteit van biologische Demeter producten, en van het merk TAOASIS. Het bioparfum is een superlatief, want het draagt het hoogwaardige Demeter keurmerk, is NATURE- en BDIH cosmos organic gecertificeerd en heeft ook nog een vegan keurmerk. Demeter MYTAO 7 is een parfum, waarin de frisse geuren van lemongrass, bergamot, sinaasappel en mandarijn zich met elkaar vermengd hebben. Een compositie, zoals een veelbelovende zonovergoten ochtend.

Primavera aromatherapie – de geur van de natuur

Etherische oliën zijn geurende schatten uit de natuur. Hun geuren dragen werkzame plantenenergie en geneeskracht in zich. Ze vormen de kern van de Primavera aromotherapie en zijn een liefdesverklaring aan je lichaam. Nieuw bij ArsMineralis: etherische olie en biocosmetica van Primavera en Baldini. Het toepassingsgebied van deze plantaardige schatten is ongelooflijk veelvoudig en heeft altijd als doel je gezondheid en je welbevinden positief te ondersteunen. Het begrip 'aromatherapie' heeft zich inmiddels een naam gemaakt, en zowel voor het gebruik van geurlampen als in de natuurgeneeskunde. Je kunt met etherische oliën de ruimtes in je huis laten geuren, je individuele huidverzorging verrijken, je stemmingen laten opklaren, jezelf activeren of ontspannen en je gezondheid bevorderen.

Aromatherapie en biocosmetica van Primavera en Baldini zijn zoals de natuur in het voorjaar: vol levensenergie!

Schapenmelk zeep

Door de hoogwaardige plantaardige oliën (palmolie, kokosolie, amandalolie en sheaboter) en de schapenmelk, is Ovis-schapenmelkzeep bijzonder hydraterend. De huid blijft daardoor ook bij veelvuldig wassen beschermd en droogt niet uit. Dit maakt de schapenmelkzeep bijzonder aangenaam voor de huid.