Sieraden

Sieraden - de perfectionering van schoonheid

Sieraden - de perfectionering van schoonheid

Al duizenden jaren versieren mensen zich met edelstenen, zeldzame houtsoorten, parels of edele metalen. Sieraden belichamen elegantie, benadrukken de schoonheid van de mensen die ze dragen - en ze verhullen iets mystieks - misschien wel een diep verlangen.....

Een speciale aandacht gaat uit naar onze prachtige zilveren sieraden en edelsteensieraden . Prachtige creaties, gemaakt van amber, in de klassieke ‘cognac’ toon of de zeldzame groene amber uit de Dominicaanse Republiek, de krachtige paarse amethist uit Brazilië, of de diepblauwe lapis uit het Verre Oosten schitteren in talrijke variaties in de vitrines. Hoogwaardige kwaliteit in veel kleuren en vormen. Bijna alle mineralen zijn hier te vinden, gepolijst en in een mooie vorm gebracht. Uitgerust met hoogwaardig zilver zijn het altijd kleine, fonkelende, verbazingwekkend mooie kunstwerken. Ambachtslieden van over de hele wereld creëren steeds weer nieuwe sieraden, naar de nieuwste trends, tegen eerlijke prijzen en voor elke portemonnee. Wij hebben een groot aanbod sieraden van zilver en mineralen. U vindt hier eenvoudige sieraden zoals schakelkettingen, eenvoudige stenen hangers, maar ook design sieraden. Wij maken zelf exclusieve kettingen van mineralen. Overtuig uzelf!

 "Niets is mooier dan een geliefde te zien genieten van een geschenk”.

Amber

Door barnsteen vakkundig te bewerken, wordt de schoonheid ervan aan het licht gebracht. De glans en zijn warmte vormt samen met zilver, goud of ander materiaal een uniek sieraad. Bij ons kunt u verschillende uitvoeringen verkrijgen van de firma Günter Herrling.

Amethist

Amethist is extravagantie in het paars. De kleur is even uniek als verleidelijk, maar deze edelsteen moet juist beschermen tegen verleiding. De meest in het oog springende vertegenwoordiger van de kwartsfamilie is al vele duizenden jaren een begeerd juweel van kerkelijke en wereldlijke prinsen. De Bijbelse Mozes beschreef hem als een symbool van Gods Geest in het sieraad van de Joodse hogepriester, en de Russische tsarina Catharina de Grote stuurde duizenden mijnwerkers naar de Oeral vanwege deze edelsteen. Een van de twaalf edelstenen die het kleed van de Joodse hogepriester sierden was een amethist, dit mineraal behoort ook tot de twaalf edelstenen van de Apocalyps.

Bron: http://www.ruebe-zahl.de/

De oorsprong van de naam van de Griekse αμεθυστος (amethystos) - "tegengaan van intoxicatie" - drukt de oude overtuiging uit dat een drager van amethist immuun is voor de bedwelmende effecten van wijn. Ook wijn uit een kopje amethist mag niet gedronken worden. Oorspronkelijk was dit (bij)geloof het gevolg van de gewoonte om de (rode) wijn te verdunnen met water, dat vervolgens een rood-paarse (amethistkleurige) kleur kreeg. Tegelijkertijd kun je er natuurlijk veel meer van drinken zonder dronken te worden of zelfs maar last te hebben van een kater. Een andere oorsprong van de naam is, dat verteld wordt dat Bacchus, de god van de wijn, een jong meisje zo bang maakte dat ze bevroor tot kristal. Toen zuchtte God, en toen zijn adem de steen raakte, kleurde zijn adem de steen paars, zoals de kleur van de wijn.

Zilveren sieraden - maar dan anders

Zilver is fascinerend, en dit edelmetaal heeft een bijzondere glans. Bij ons vindt u verschillende collectiesen verschillende uitvoeringen, met en zonder edelstenen. We laten u graag enige bijzondere exemplaren zien, zoals bijvoorbeeld ‘de boom des levens’ of ‘de bloem des levens’.

"De bloem des levens" · Schenk uw dierbaren iets, of geeft u zichzelf iets moois! De heilige geometrie van het universum... de basis en de existentie van alles wat is! De bloem des levens met haar 19 cirkels is een krachtig vibratiesymbool, dat een harmonieus, vibrerend veld voortbrengt. Dit symbool is over de hele wereld bekend en vertegenwoordigt een perfecte orde. De bloem des levens helpt ons eraan te herinneren, wie we werkelijk zijn, is in staat onze blokkades op te heffen en onze levensenergie vrij te laten stromen.

Bron: Berk Esoterik.