Fossielen

Fossielen

Alle resten en sporen van dieren en planten ouder dan ongeveer 10.000 jaar worden fossielen genoemd. De waarschijnlijk bekendste groep fossielen zijn de zogenaamde ammonieten:

Ammonieten - De Ammonieten zijn een soortenrijke, uitgestorven groep van uitsluitend mariene, fossiele koppotigen (Cephalopoda), die nauw verwant zijn aan de Nautilus. Het waren tijdgenoten van de dinosauriërs, die 65 miljoen jaar geleden door een planetoïdeinslag met ongeveer 70% van alle andere diersoorten uit die tijd werden vernietigd en waarschijnlijk op hetzelfde moment uitsterven. Er zijn meer dan 5.000 ammoniet genera bekend. De dieren waren in staat om de hoeveelheid gas of vloeistof in het kamergedeelte van de schelp te regelen en zo hun drijfvermogen in het water te veranderen. Hun grootte varieerde van een paar mm tot meer dan 2 m diameter van de behuizing.

Ammonieten vertegenwoordigen een groot aantal van de belangrijkste fossielen vanaf hun eerste verschijning in Devon tot hun uitsterven aan het einde van het Krijt.


Dit betekent dat men door de aardlagen heen chronologisch kan classificeren. Vaak wordt de temporele afbakening van mariene sedimenten uitsluitend door ammonieten uitgevoerd. Ze zijn daarom van groot belang in de geologie en paleontologie.

Orthoceras - Algemeen: Orthoceras zijn fossielen, meer bepaald versteende koppotigen. De Orthoceras ontwikkelde zich meer dan een half miljard jaar geleden. Het waren inktvisachtige monsters die in de Ordovicien een lengte van 5 meter bereikten. In latere tijdperken bleven de koppotigen aanzienlijk kleiner. Gespierde tentakels op zijn hoofd verdiende hem de naam. Het waren goede, snelle zwemmers en wrede vleesetende rovers. Orthoceras zijn verkrijgbaar als sculpturen, platen en in miniatuuredities van enkele centimeters.

Locatie: Orthocera's worden gewonnen in het Atlasgebergte in Marokko. Er zijn 6 uur nodig om een koppotigen vrij te slaan van de zeer harde rotsen. De Orthoceras fossiel lijkt door de aard van het materiaal bijna op metaal. Het is glanzend zwart, zeer hard en heeft een metallic geluid.

"Fossielen, ze leefden vroeger.....".

Mineralen

Steinwelten - Edele geschenken

Ze fascineren, ze inspireren, ze inspireren, ze verbazen ons mensen. Kostbare stenen stimuleren al duizenden jaren de verbeelding van mensen. Hun schoonheid en perfectie vonden speciale aandacht in alle culturen. Een geschenk van een adellijke steen, had altijd iets bijzonders, iets adellijks en was in vroegere tijden alleen voorbehouden aan de adel.

Hoe vind ik de juiste genezende steen? De makkelijkste manier is om je gevoel te volgen, d.w.z. de genezende steen die als eerste in het oog springt (intuïtie) is meestal de juiste. U kunt ook met de hand testen, maar ook met slingers of éénhandstaven. Een andere methode is het zoeken naar tekens van de dierenriem.

Dierenriemteken en tien jaar oude stenen zijn fundamentele geluksstenen die ons steeds weer kunnen helpen en ondersteunen. Maar dit betekent niet dat ze de enige stenen van ons leven zijn! Ons leven is zo uniek en zo verschillend dat verschillende stenen een tijdje onze metgezellen kunnen zijn. Maar het dierenriemteken en de tien jaar oude stenen verschijnen vaak steeds weer, als het ware metgezellen, omdat ze ons in onze fundamentele natuur ondersteunen. Maar altijd het gevoel vrij om andere stenen te kiezen als uw metgezellen, vooral als je wordt aangetrokken door hen.

Amethist en citrien penetrerende middelen

Soms heb je niet de woorden om de schoonheid van de natuur te beschrijven. Amethist drusen zijn een concentraat van energie uit de prehistorie. De oorsprong is nog steeds raadselachtig en wetenschappers zijn het niet eens over hoe de oergasbel tot in de perfectie rijpt. Vandaag de dag kunt u hier haar schoonheid bewonderen en verwerven. Uit Brazilië hebben we zojuist een levering van kleine en middelgrote edelstenen ontvangen die wachten op een nieuw huis.

Er zijn ook citriene trommels, zeldzame schatten in goudgeel. Dit is verbrande amethist, die door kenners in een speciale oven is verhit en dus chemisch is omgezet in citrien.