Natuurlijke geneesmiddelen - Thee - Kruiden

Gezond voor het lichaam

Deze gevarieerde divisie van ArsMineralis omvat een hoogwaardig en gezond productassortiment. Diverse natuurlijke geneesmiddelen, producten uit het assortiment van Hildegard von Bingen, heerlijke theeën en lekkere kruiden.

Arganolie

De eigenschappen van arganolie (argania spinosa) - arganolie maakt al eeuwenlang deel uit van de traditionele Marokkaanse levensstijl, huidverzorging en voeding. Het is altijd beschouwd als een natuurlijk levenselixer, dat de afweer en schoonheid van het lichaam in stand houdt en versterkt. De Berbers zijn al lang op de hoogte van de bijzondere eigenschappen van hun arganolie zonder de ingrediënten precies te kennen. Op onze talrijke reizen naar de Berberse dorpen vertelden de families en Marokkaanse artsen ons telkens weer over de verrassende effecten die hun arganolie kan veroorzaken.

Gebaseerd op het onderzoek van de gerenommeerde fytofarmacoloog Prof. Dr. Rachid Soulimani van de Universiteit van Metz, Frankrijk, Prof. Robert Owen van het Duitse Kankeronderzoekscentrum (DKFZ) in Heidelberg en de Marokkaanse professor Zoubida Charrouf, zijn de traditioneel gebruikte eigenschappen van arganolie in talrijke wetenschappelijke studies bewezen. Helaas is het om juridische redenen niet mogelijk om hier meer in de buurt te komen van de gezondheidsbevorderende eigenschappen van Arganöl. Voor geïnteresseerde lezers bevelen wij de publicaties in de media (zie ook "Pers") en het boek van Dr. Peter Schleicher "Argan-Öl" aan. We kunnen hier alleen de bijzondere en unieke samenstelling van Arganolie presenteren (de gegeven waarden zijn gemiddelde analysewaarden):

In vergelijking met olijfolie, amandel- of raapzaadolie heeft arganolie de hoogste concentratie vitale vetzuren en linolzuur in een natuurlijke verbinding. Arganolie heeft een evenwichtige vetzuursamenstelling die vergelijkbaar is met die van sesamolie. De meest voorkomende vetzuren zijn het enkelvoudig onverzadigde oliezuur (syn. oliezuur C18:1, omega 9) en het dubbel onverzadigde linolzuur (C18:2, omega 6) met verhoudingen van respectievelijk ongeveer 45% en 35% en de verzadigde vetzuren palmitinezuur (C16:0, 12% en stearinezuur (C18:0, 5%). De glyceriden in de arganolie bestonden hoofdzakelijk uit 96% triglyceriden, 1,5% diglyceriden en vrije vetzuren en 0,3% monoglyceriden.

Het onverzeepbare deel van arganolie is ongeveer 0,5-1,0% en bestaat voornamelijk uit carotenoïden (37%), tocoferolen (8%), sterolen (20%) en triterpeenalcoholen (20%) en bevat dus een aanzienlijke hoeveelheid biologisch actieve secundaire plantaardige stoffen. Squaleen, dat in de meeste planten slechts in kleine hoeveelheden voorkomt, is in arganolie in een hoge concentratie (320 mg/liter) aanwezig. Arganolie bevat vele malen meer tocoferolen dan bijvoorbeeld olijfolie (arganolie 620 mg/liter vergeleken met 320 mg/liter voor olijfolie). In het verleden werd alfa-tocoferol (75 mg/liter) beschouwd als de meest actieve vorm van vitamine E, maar recentere studies hebben het biologische belang aangetoond van gamma-tocoferol (75%), dat in arganolie overheerst. Gamma-tocoferol is een veel belangrijker en effectiever antioxidant dan alfa-tocoferol. Het is nog beter anti-radicaal. Wetenschappers en artsen richten zich steeds meer op de sterolen van arganolie, met name schottenol (48% van de sterolen) en spinasterol (44% van de sterolen). Geen enkele andere plantaardige olie die tot op heden bekend is, bevat zo'n opmerkelijke combinatie van verschillende sterolen als arganolie.

Arganolie bevat de vier eenvoudige fenolverbindingen vanillinezuur, ferulzuur, tyrosol en syringazijnzuur in een totale concentratie van iets minder dan 4 mg/liter: dit komt overeen met de concentratie van eenvoudige fenolen in olijfolie. Argand'Or Arganolie is vrij van melkbestanddelen (melkeiwit en lactose), eivrij, glutenvrij, gistvrij, geschikt voor diabetici, strikt natriumarm, vrij van kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Agand'Or handgeperste arganoliën zijn 100% zuivere, onbehandelde natuurlijke producten. (Bron: Argan d'Or http://www.argandor.de)

Zwarte komijn

Wie kent de vervelende tijd van hooikoorts niet - maar moeder natuur heeft een remedie gecreëerd:

... De gouden olie van de farao's - zwarte komijn, lat. nigella sativa, is een specerijenplant van de boterbloemenfamilie, die niet verwant is aan karwij of komijn. Na de bloei vormt dit gewas papaverachtige capsules waarin de zaden, de zogenaamde zwarte komijn, worden gevonden. Zwarte komijn wordt voornamelijk geteeld in Azië en het Oosten, waar het voldoende zon vindt om te gedijen. Zwarte komijn wordt op veel plaatsen beschouwd als het meest succesvolle natuurlijke middel van de afgelopen tien jaar. In het Oosten wordt olie al meer dan 3000 jaar zeer gewaardeerd als specerij en middel. De islamitische profeet Mohammed schreef in zijn boek "Hadith" al de symbolische zin: "Zwarte komijn geneest elke ziekte behalve de dood".

Werkingswijze - Laboratoriumtesten hebben aangetoond dat de onverzadigde vetzuren van de maanachtige zwarte komijnzaadjes als voorloper dienen voor de synthese van onze lichaamsstoffen prostaglandine El en E2 en dus een directe invloed hebben op ons immuunsysteem. (Bron: Amazone-natuurproducten http://amazonas-products.com)

In onze speciaalzaak voeren wij een breed assortiment zwarte komijnolieproducten.

Hildegards Energieküche - Erken wat goed voor u is

Koken volgens Hildegard von Bingen klinkt voor veel mensen als streng ascese en vijandigheid tegenover plezier. Het nieuwe kookboek van de bestseller Ulli Goschler, dat in samenwerking met het Oostenrijkse bedrijf "Sonnentor" tot stand is gekomen, maakt dit stoffige beeld op. Het laat zien hoe traditionele genezende kennis op een moderne manier wordt geïnterpreteerd en leidt tot meer energie en gezondheid op een prettige manier. Naast 35 unieke receptcreaties op basis van de Hildegard leer, geeft dit boek waardevolle informatie over waardevolle voedingsmiddelen zoals spelt, kastanjes, kikkererwten, kweepeer of venkel en introduceert het ook ongebruikelijke kruiden en specerijen zoals galangal, quendel, Bertram, moeder komijn of hysop. Een speciaal hoofdstuk over "Vasten volgens Hildegard" geeft aan dat de gezondheid van lichaam, geest en ziel een eenheid vormt.
Nu verkrijgbaar bij ArsMineralis. Wij bieden een ruime keuze aan lezingen over de kook- en geneeskunst van Hildegard von Bingen.
Daarnaast bieden wij u eersteklas goederen van Sonnentor, Posch, Jura, Stadtmühle, Jura, Stadtmühle.

Water - de basis van ons leven!

Het hoofdbestanddeel van het menselijk lichaam is water. De kwaliteit van het water dat wij dagelijks consumeren heeft een beslissende invloed op ons welzijn, onze gezondheid en onze levensverwachting. Met elke slok die u neemt, beslist u of u dood en vervuild water verbruikt of dat u uw lichaam op levend en gezond water behandelt.

Water en zijn geheimen - Voor de kwaliteit van het drinkwater is niet alleen de chemische samenstelling doorslaggevend. Water is niet alleen H2O. De baanbrekende bevindingen van de wereldberoemde pionier van het wateronderzoek Dr. Masaru Emoto hebben aangetoond: Water heeft geheugen. Water kan positief worden veranderd door invloeden van buitenaf.

Edelsteenwater "Edelwater"

Edelstenen hebben ons al sinds mensenheugenis aangetrokken en gefascineerd. Diamanten, robijnen en smaragden worden over de hele wereld als kostbaar beschouwd. Edelstenen zijn altijd al gewaardeerd, niet alleen om hun unieke uiterlijk, maar ook om hun talrijke eigenschappen en genezende eigenschappen. Steengeneeskunde is een van de oudste wetenschappen van de beschaving. Reeds in de oudheid wisten de Grieken van het speciale effect van edelstenen en maakten er gebruik van door geselecteerde stenen aan hun drinkwater toe te voegen. Ook in de geneeskunde van Hildegard van Bingen (1098 - 1179) stonden edelstenen centraal. Vandaag de dag wordt zij beschouwd als een pionier van de alternatieve geneeskunde.

De VitaJuwel methode

In het verleden werden edelstenen vaak direct in het water geplaatst en moesten ze tegen hoge kosten worden gereinigd. Ondanks zorgvuldige reiniging geven stenen nog steeds stoffen af die op de traditionele manier gedronken worden (bijv. moedergesteente). Bij VitaJuwel zijn dergelijke gevaren uitgesloten. De bereiding van edelsteenwater met VitaJuwel ViA is de meest hygiënische en efficiënte manier om van vers edelsteenwater te genieten. (Bron: VitaJuwel)