Decoratie

Een zee van ontelbare, prachtige producten – ons omvangrijke aanbod van decoraties variëert van mini-boeddha’s tot een 2 meter grote druse (geode) van amethist. Kijkt u rond in ons aanbod van bijzondere exemplaren, maar kijk gerust ook bij onze vele kleine, prachtige dingen, bijvoorbeeld…

Dieren van speksteen uit Peru

Speksteen verheldert de zintuigen en harmoniseert de gedachtenstroom tussen lichaam en ziel. Hij versterkt de persoonlijkheidsontwikkeling van jongeren en maakt hen ambitieus op school en op het werk. Voor kinderen is het een uitstekende therapiesteen om mee te werken, die hen artistiek en creatief inspireert. Door aan deze steen te werken, leren de kinderen om zacht en gevoelig met materialen om te gaan en in figuurlijke zin ook met medemensen, dieren en de natuur. Met speksteen kun je huidirritaties en jeuk kalmeren, door de betreffende plekken met de steen in te wrijven. Hij kan ook de huidspieren en het huidweefsel versterken en daardoor beschermen. Ook geschikt om zonnebrand te voorkomen.

Onyx marmer

In tegenstelling tot conventioneel marmer, dat meestal uit oceanische kalksteen bestaat, is dit materiaal in kalkhoudende zoetwaterbronnen ontstaan. Dit gesteente wordt ook wel travertijn genoemd, een gesteente dat gedurende een zeer lange periode is gevormd door sedimentatie, ongeveer 135-65 miljoen jaar geleden in het gebied van het huidige Beloetsjistan (Pakistan). Je kunt in het materiaal duidelijk een strook herkennen, die door een overgang van groen naar bruin en wit is gekenmerkt. Alle voegen en lijnen zijn geen fouten, maar je ziet daarin de bijzondere ontwikkeling van het speciale materiaal. Een onyx marmer-steen helpt bij klachten van de lever en de gal, bij problemen met de  tussenwervelschijven, gewrichten en de meniscus en het is ook zeer goed voor de huid. Bovendien maakt hij je ontspannener, vrijer, gevoeliger, flexibeler en brengt hij rust en activiteit meer in balans.

Amethist-waxinehouders - een mooie blikvanger

Amethist behoort tot de kwartsfamilie. De basisbouwsteen van de violette steen is silicium. De unieke kleur wordt veroorzaakt door sporen van titanium, mangaan en ijzer. De Grieken geloofden dat de steen beschermde tegen tovenarij, kwade gedachten en dronkenschap. Ze komen vooral voor in Australië, Zuid-Brazilië, Uruguay, Mexico, Namibië en Zambia. Amethist drusen of amethist-waxinehouders zijn ook geschikt voor het energetisch reinigen van kamers.

Psychische werking

Deze steen versterkt de concentratie en is ideaal voor meditatie. Hij versterkt de wil, geeft vreugde, troost en moed. Hij bevordert de intuïtie. Hij zorgt ervoor dat je tot rust kunt komen en goed kunt slapen. Amethist is een belangrijke genezende stenen in onze tijd, omdat veel ziekten en klachten veroorzaakt worden door rusteloosheid, nervositeit, stress, hectiek en disbalans. Zo maakt de amethist ons rustiger, meer ontspannen en bevrijdt ons van mentale lasten en angsten. Het bevordert ook het zelfvertrouwen en helpt je om gemakkelijker los te komen van de drukte van de dag.  Amethist is ook een zeer nuttige steen voor meditatie, omdat het het spirituele in ons lichaam (hoofd) activeert.

Lichamelijke werking 

Tegen bloedarmoede, huidziekten, hoofdpijn, migraine, nerveuze pijn. Het stimuleert de stofwisseling; helpt bij dyslexie, hysterie, angstneuroses, epilepsie, insectenbeten, teken- en slangenbeten. Tegen stress, nervositeit, angst, woede, irritatie, onrust, spataderen, verslaving, slaapstoornissen, mentale stress. In geval van ernstige acne, neurodermitis en huidallergie, veroorzaakt door energieblokkades, kan een amethist (amethistkristal) worden aangebracht op het getroffen gebied of zachtjes worden gemasseerd met het amethistkristal. Als je de amethist ergens neerlegt of op je draagt, biedt de amethist een zekere bescherming tegen negatieve invloeden. Quelle:www.ruebe-zahl.de

Het licht der stenen - ArsMineralis

Edelstenen stimuleren al duizenden jaren de verbeelding van mensen. Hun schoonheid en perfectie werden in alle culturen zeer gewaardeerd. Hun stimulerende kracht werd gebruikt door sjamanen en genezers.