Een paradijs voor bierkenners

Een paradijs voor bierkenners

Belgische speciaalbieren en hier klopt het hart van elke bierdrinker sneller.
De combinatie van een eeuwenoude biertraditie en de huidige passie van de brouwers in hun zoektocht naar verfijning en perfectie heeft ertoe geleid dat België uitzonderlijke bieren produceert met een authentieke geschiedenis en baanbrekende expertise. Dit is nog een reden waarom Belgische brouwers voortdurend prijzen winnen in grote internationale biercompetities.

Wat de geschiedenis betreft, die begon altijd met vrouwen.

Het brouwen van bier gaat terug tot de vroegste culturen en is ontstaan in Mesopotamië in 9000 voor Christus. Bier bereikt de Galliërs via Egypte en het Romeinse Rijk. Bier brouwen was aanvankelijk een huishoudelijke taak voor vrouwen.
Abdijen en monniken. In de vroege Middeleeuwen ontwikkelden de abdijen zich tot kenniscentra voor landbouw, veeteelt en ambachten, waaronder brouwen. Omdat de waterkwaliteit zo slecht was, mochten de monniken in beperkte mate de typische regionale drank drinken. In onze regio's werd besloten om bier te brouwen. Dankzij de monniken ontwikkelde het brouwen van bier zich van een huishouden tot een ambachtelijke activiteit.
Zo werd de brouwkunst in de loop der eeuwen verder ontwikkeld.
Sinds de eeuwwisseling groeit de belangstelling voor authentieke speciaalbieren. De bekendste en populairste biermerken, die intensief worden ondersteund door marketing en PR, staan tegenover trappistenbieren - die door de productiebeperkingen langzaam maar zeker steeds exclusiever worden - en karaktervolle speciale bieren van lokale en familiale brouwerijen. De laatste jaren produceren steeds meer hobbybrouwers hun bieren. Deze worden op kleinere schaal direct of in een lokaal restaurant verkocht.
En de supermarkt aan de grens biedt een grote keuze aan Belgische en internationale speciaalbieren. Ook de geschenkverpakking is ideaal. Kom hier een kijkje nemen en niet alleen bierkenners vinden hier iets nieuws.
Het AD DELHAIZE is dagelijks geopend van 8 tot 18.30 uur, ook op zondag.
Informatie en actuele prijzen zijn te vinden op: www.grenzgenuss.netEen paradijs voor bierkenners
Een paradijs voor bierkenners